Loebeudstyr

Bliv en bedre løber med det rette udstyr

Du kan desværre ikke købe dig til bedre kondition, men med det rette løbeudstyr kan du komme lidt hurtigere over landevejen på løbeturen. Godt udstyr kan nemlig have en positiv effekt på, hvordan du oplever løbeturen, så læs med her og undgå at gå ned på udstyr til løbetræningen. Lækkert løbeudstyr kan desuden også være god motivation for at komme afsted. Måske kan du slet ikke vente med at hoppe i dine nye, lækre sko eller vise verden dit smarte løbetøj frem.

Løbesko

Løbesko er teknisk set det eneste, du behøver for at kunne løbetræne. Det er dog også det vigtigste i forbindelse med at undgå skader. Når du vælger løbesko, skal du tage stilling til, hvor meget du løber, din løbestil og hvilket underlag, du primært løber på. De fleste danskere løber på asfalt, og for disse løbere gælder det om at få en sko med så meget støddæmpning som muligt.

Landevejsløbere behøver desuden ikke en særlig grov sål. Løber man derimod i skoven, kan du med fordele vælge en løbesko med en grov sål, så du bedre holder fast i underlaget. Hvis målet med dit løb ikke er at løbe lange ture, men du derimod gerne vil have et par ”hurtige” løbesko til hurtige løb og interval, kan du finde en lidt lettere model end dem med max støddæmpning. Løbesko skal skiftes efter cirka 1000 kilometer, og står du til at skulle have et nyt par, kan du altid opsøge din nærmeste sportsbutik, som kan analysere din løbestil og finde den bedste sko til dig.

Løbetøj

I takt med at det bliver koldere og koldere at løbe udenfor, er det ved at være på tide at finde det rette løbeoutfit. Om vinteren består den typiske løbepåklædning af tre lag. Det inderste lag skal kunne transportere sved og holde kroppen varm, så det skal helst sidde stramt. Hvis det ikke er alt for koldt kan du nøjes med kun at have det inderste lag eller et mellemlag på, men på de kolde dage er løbejakken perfekt. Løbejakken holder dig varm og tør i regn og blæst, men lader stadig kroppen ånde. Når du løber i mørket, skal du desuden huske at have en refleksvest uden på din jakke.

Billigshirt.dk klæder mange løbeglade danskere på, så klik her og se de mange lækre produkter fra billigshirt.dk. Til benene er der også mange muligheder. Du kan løbe i korte eller lange tights, stramme eller løse. Det handler alt sammen om smag og behag. Om vinteren kan det dog være en god idé at investere i et par vintertights, så du også kan holde benene varme. Nogle løbere synes desuden, det er rart at løbe med lange kompressionsstrømper, men det er også en smagssag, så prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Løbeur

Et løbeur er perfekt til dig, der gerne vil følge med i, hvordan du løber. Mange løber med deres smartphone som tracker, og det er også et udmærket valg, men uret er altså mere robust og modtagelig overfor sved og regn. Løbeure kan have mange forskellige funktioner, men den vigtigste er selvfølgelig, at den indbyggede GPS tracker din rute, hastighed og distance, så du kan følge med i, om du forbedrer dine tider. Desuden kan de fleste ure måle puls, løbekadence og indeholder en vibrationsalarm.

Vibrationsalarmen og løbekadencen kan bruges som hjælp til at blive en bedre løber. Når du kender din løbekadence – antal skridt i minuttet – kan du nemlig arbejde på at optimere dit løb, og vibrationsalarmen er perfekt, hvis du vil træne intervaller. Med et løbeur på armen er der altså ingen undskyldning for ikke at blive en bedre løber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *