Sport med boern

Sådan kommer du i gang med at træne med dit barn

Motion er vigtigt, og det er uanset, om du er ung eller gammel. Motion forlænger levetiden, højner livskvaliteten, er godt for led og knogler, forbedrer koncentrationsevnen og meget, meget mere. Det er med andre ord ikke nogen god grund til ikke at dyrke motion, og det samme gør sig gældende for dit barn. Det kan imidlertid være utrolig svært at hive de unge op af sofaen, hvor tv, junkfood og hjemlig hygge trækker en del mere – vi kender det jo selv, ikke? Her får du 4 fede alternativer, du kan lave med dit barn, og som en bonus vil det med stor sandsynlighed binde jer endnu tættere sammen!

  1. Svømning

Svømning er en fantastisk sportsgren, fordi det er sjovt og hårdt på samme tid. Sidstnævnte mærker du dog ikke på samme måde, fordi det netop foregår i vand. Svømmehallen er nemlig ikke kun for banesvømning. I kan for eksempel dyrke vandaerobic, konkurrere i vippeudspring eller noget helt tredje. Det handler ikke så meget om, hvad I laver, for alene dét at aktiviteten foregår i vand gør, at I får pulsen op.

  1. På opdagelse i skoven

Bor I tæt på en skov, en sø eller en stranden, så er det oplagt at søge ud i naturen. En helt almindelig gåtur kan for mange børn være kedelig i sig selv, hvorfor du bør forsøge at gøre den mere spændende. For nogle børn er det sjovt, hvis I tracker turen og på den måde kan følge med, mens det for andre børn er sjovere at gå på opdagelse og finde bestemte ting, I allerede hjemmefra har besluttet jer for. Det eneste, I skal huske, når I tager på tur, er den rigtige påklædning til vejret. Det sjove forsvinder lynhurtigt, hvis I står med våde fødder efter 5 minutter. Det er der heldigvis råd for – køb Bundgaard gummistøvler her.

  1. Rulleskøjter

Rulleskøjterne på og ud i det blå! Det bliver ikke meget nemmere, og det kan gøres hvor- og når som helst. I kan eksempelvis lave konkurrencer, hvor I tester, hvem der kan rulle hurtigst, men det kan også være noget så simpelt som at rulle ned og hente en liter mælk, der kan få barnet med på idéen. Variation er nøgleordet, hvis det skal blive ved med at være sjovt, og med rulleskøjter kan man faktisk finde på rigtig mange forskellige aktiviteter.

  1. Udendørstræning

Rigtig mange kommuner har efterhånden lavet udendørs træningspladser til fri leg og afbenyttelse, og det er bare med at komme ud og udnytte det! Disse kan nemlig være rigtig gode, hvis ovenstående ikke er for hverken dig eller dit barn. Tit består legepladserne af flere forskellige maskiner, som I kan træne på, og er det en søn, du har, kan du muligvis også friste ham lidt ekstra, hvis du fortæller, at det går lige i mullerne…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *