Cycling in nature

Sjov motion med børnene

Det kan være svært at få tid til motion i en travl hverdag med børn, og i weekenderne kan motion ofte gå ud over den tid, du har med børnene. Men du kan sagtens inddrage børnene i forskellige former for motion – her får du 3 gode forslag til, hvilke former for motion du kan dyrke sammen med dine børn.

Løb

Løb er som bekendt godt for mange ting, både fysisk og mentalt. Men løb er også en aktivitet, du kan tilpasse, så den passer til hele familien. De lange løbeture med løbeur og pulsmåler skal du holde for dig selv, men børnene kan sagtens være med på kortere ture med gode aktiviteter inkluderet. Du kan eksempelvis lave en stafet, hvor du og børnene løber om kap på en kort strækning. Du kan også lave et forhindringsløb, hvor I alle skal igennem små udfordringer på turen. Det kan eksempelvis være en ide at gøre det i skoven, hvor der ikke skal mere end træstammer til for at lave nogle spændende forhindringer. Hvis du laver noget sjov ud af det, og ikke blot løber en helt almindelig løbetur, vil børnene helt sikkert synes, at det er sjovt.

Cykling

En anden aktivitet, der er oplagt at lave med sine børn, er cykling. Langt de fleste børn kan lide at cykle, og aktiviteten giver mulighed for at komme på eventyr. Om sommeren er det oplagt at pakke en picnickurv og cykle en god lang tur, til I finder et lækkert sted at slå jer ned. Her i efteråret er det mere oplagt at cykle en tur i weekenden, hvor I for alvor kan få nydt dagslyset. Hop på cyklen, og kør en tur i skoven, hvor efteråret lige nu viser sig fra sin allerbedste side. Vis dit barn, at der er gode alternativer til bilen, også når man skal et stykke væk hjemmefra. Lav en tur ud af det, der er bedre chancer for, at dit barn vil huske disse ture sammen end dem i bilen. Husk at forberede dig til turen med en cykelhjelm til børnene og dig selv, så sikkerheden er i orden, når I drager ud på eventyr. Du finder et stort udvalg af cykelhjelme til børn på Ecykelhjelm.dk

Dans

Selvom efterårsvejret kan være gråt og vådt, så behøver I ikke at se fjernsyn eller spille iPad. Der findes masser af gode aktiviteter, der kan give motion til hele familien. En sjov og legende aktivitet er dans. Dans er en rigtig god måde for børn og voksne at få motion på, fordi dans ofte får os til at glemme, at vi dyrker motion. Vi har det simpelthen for sjovt til at tænke over, at vi får sved på panden. Sæt dine børns yndlingsmusik på, og ryd lidt plads på gulvet, og giv den så gas sammen med hele familien. Du kan eventuelt udarbejde en kort danseserie, som I alle skal prøve at lære.

Der er altså masser af gode måder at få motion på sammen med dine børn. Mulighederne er mange, og både du og dine børn vil elske, at I laver noget sjovt og aktivt sammen som familie. Det er bare at komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *